El que no et pots perdre de SónarCCCB 2021

23/10/2021

Aquesta setmana tornem a ballar junts a Sónar, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), al cor de la ciutat.

Entre aquest divendres 29 i el dissabte 30 d'octubre se celebraran més de 40 actuacions repartides en 4 escenaris, amb artistes d'avantguarda que van des dels sons progressius de club fins a l'ambient meditatiu i la música electrònica trencadora i amb un escenari especialment dedicat als millors DJs de Barcelona comissariat juntament amb dublab BCN.

Et presentem una sèrie de moments que no pots perdre't:

Tirzah 
Divendres 29 d'octubre SonarComplex 21.00 - 22.00
Emergida de l'underground de la bass music britànica, Tirzah destil·la en el seu so únic els últims 20 anys de la història de la música del Regne Unit: els ressons de la rave, el corrent més activista del grime i fins i tot del dubstep. El divendres portarà per primera vegada a Sónar la seva música sensible, gairebé nua i adjacent al club.

Object Blue & Natalia Podgorska Live AV
Divendres 29 d'octubre SonarComplex 19.55 - 20.55
L'artista Object Blue, establerta a Londres, nascuda a Tòquio i criada a Pequín, rara vegada es mou en línia recta. Des del seu primer EP per al segell de club TT, ““Do you plan to end a siege?”, la productora s'ha acostumat a invertir, més que a desafiar, les expectatives. Els seus sets de DJ, plens d'energia, barregen rave hipercolorit, R'n'B, grime, hardcore i rap, i les seves pròpies produccions hiperactives desborden de la mateixa passió per la música, sense fronteres i sense complexos. Inspirada en la música després de veure un concert de la seva ídol Björk, ens ofereix a SónarCCCB el seu propi set audiovisual en directe, amb la seva companya Natalia Podgorska com a responsable dels efectes visuals.

Laurent Garnier Off the Record. In conversation with JA Bayona
Dissabte 30 d'octubre Auditori CCCB 13.00 - 14.30
El nou documental de Laurent Garnier "Off the record", que s'estrenarà durant el Sónar Showcase a l’In-*Edit el diumenge 31, explora la música electrònica a través dels ulls del propi DJ, seguint l'ascens meteòric de la llegenda del techno francès a través de les escenes rave de França i el Regne Unit. Garnier també conversarà colze a colze amb el director J.A. Baiona, més conegut pels seus èxits internacionals “L’Orfenat” o “Jurassic World: El regne caigut”. Moderats per Jaume Ripoll, tots dos parlaran de la importància de les perspectives i històries individuals en els seus propis treballs.

Space Afrika
Divendres 29 d'octubre SonarHall 18.50 - 19.50
Space Afrika va néixer a Manchester, una col·laboració entre Josh Reidy i Joshua Inyang construïda entorn de la música per als moments de festa: el batec nocturn del dub techno, l'esvaïment matutí del trip-*hop o les textures glacials de la música ambient. El duo, que ara es divideix entre Manchester i Berlín, acaba de publicar el seu segon àlbum, “Honest Labour”, en el segell estatunidenc Dais Records, que explora allò polític a través d’una visió més personal, voletejant amb naturalitat entre gèneres i estils. Aquesta atmosfera inquieta, inescrutable però fluida, serà la que recrearan en directe a SónarCCCB.

Rakky Ripper
Divendres 29 d'octubre SonarComplex 18.00 - 18.45
La granadina Rakky Ripper, una autèntica nena dels 2.000, no fa concessions amb la seva perspectiva directe i malcriada fruit del punk i del trap. Estem davant d’una de les moltes artistes que incorporen textures i idees experimentals a la música pop d'avui dia, i és sens dubte l'ambaixadora espanyola en el so hiperpop global. La seva pròpia música s'inspira en el R'n'B futurista, però comparteix una estètica amb l’emo, el punk-pop i el dubstep amb els quals va créixer a Andalusia, així com la visió maximalista de la música pop asiàtica. Rakky Ripper ja ha aconseguit un grup d'admiradors de culte, la qual cosa augmenta encara més l'expectació per al seu debut a Sónar.

Materia
Dissabte 30 d'octubre SonarComplex 16.30 - 17.15
La ciutat costanera de València, banyada pel sol, és també la llar d'una de les escenes underground més fèrtils d'Espanya. Fernando Junquera i Juanvi Fortea són dos dels pilars de l'escena, i la seva col·laboració com a Matèria és l'enregistrament d'una "conversa" que tots dos van mantenir a finals de 2020, mitjançant l'intercanvi de fragments d'àudio. El seu directe obrirà el SonarComplex el dissabte, inaugurant la segona jornada de SónarCCCB.