Sons d'avantguarda, estrenes en viu, hiperpop i més, a SónarCCCB

15/09/2021

SónarCCCB 2021 suposa una tornada a les arrels de Sónar en més d'un sentit, amb una programació espectacular centrada en les veus més innovadores i emocionants de la música contemporània, moltes de les quals conviuen sense complexos entre l'underground i el mainstream.
 
Entre tots, destaca el productor britànic Koreless, qui encarna sens dubte aquest esperit, i que presentarà per primera vegada en directe “Agor”, el seu esperadíssim àlbum de debut, a SónarCCCB. La seva visió única de la música electrònica l’ha dut a realitzar remescles i a produir artistes com FKA Twigs o Caribou.
 
Amb una personalitat única, Tirzah, artista del sud de Londres, també juga en la seva pròpia lliga. Les seves produccions lo-fi són el perfecte teló de fons per a la seva música soul íntima i confessional.
 
Altres artistes aclamats per la crítica que actuaran en directe a SónarCCCB són Leon Vynehall, el recent LP del qual -“Rare Forever”- funciona com una descripció sònica de l'estat actual de la música de ball britànica, des del jazz fins a l’ambient, passant per les cançons de club post-dubstep. Des de Manchester, arribarà Space Afrika, el duo que reconstrueix el llegat de l'electrònica britànica a través de la lent de l'experiència negra al Regne Unit, omplint aquests espais esborrats per la història; i Object Blue, qui també aporta una nova perspectiva a la música de ball. El seu rave desconstruït ha envaït les pistes de ball de tot el món, des de Sónar Hong Kong fins al festival Unsound de Cracòvia, entre d’altres.

Sónar CCCB també presenta una de les sensacions més inesperades del confinament, el duo format per la degana del folk francès dels 70 Emmanuelle Parrenin i Detlef Weinrich aka Toulouse Low Trax. Interpretaran el seu LP en col·laboració "Jours de Grève", una inquieta obra mestra de dub folk i psychedilia, acompanyats en l'escenari pel saxofonista Quentin Rollet (Nurse with Wound, The Xarxa Krayola).

Actuant en directe, i desdibuixant encara més la línia entre el pop i l'experimentació, actuarà Il Quadro di Troisi, un encantador i atemporal grup de synthpop format per dues de les principals figures del techno i la música experimental italiana de l'última dècada i la identitat real de les quals desitgen que romangui en l'anonimat.
 
Altres talents nacionals consolidats i emergents són el retorn de l'estrella gallega del avant-pop BFlecha; el R&B inspirat en els ritmes d'Àfrica Occidental de la barcelonina Bikôkô; l’estendard de la versió espanyola de l’hiperpop Rakky Ripper; i dos artistes que exploren la sonoritat i les possibilitats de la veu femenina: el folk en basc de Verde Prato i la barcelonina Marina Herlop.
 
Altres artistes innovadors de l'escena local i internacional són Die Wilde Jagd, el multiinstrumentista alemany i ex alumne del programa d'artistes en residència de Sónar+D X Factory Berlín; un show en directe del llegendari beat mangler de Principe Records DJ Nigga Fox; el projecte col·laboratiu en directe de ETM i Arj0na actuant sota el nom de Palica; un nou projecte de la quadrilla d’Hivern Discs de John Talabot, Iro Aka; Sau Poler presentant el seu flamant àlbum de debut, i un altre debut especialment emocionant, el de Cora Novoa and the Artifacts, el nou projecte de Cora Novoa en col·laboració amb Sónar, el Taller de Músics de Barcelona i Acción Cultural Española.
 
A més dels shows en directe, SónarCCCB també acollirà una sèrie d'actuacions i càpsules de vídeo exclusives, creades específicament per al festival des de múltiples llocs de tot el món per artistes d'una àmplia gamma de gèneres i disciplines com Yeule -des de Londres, i en col·laboració amb Somerset House Studios-; el show de JASSS b2b Cem featuring Harriet Davey AV set, en col·laboració amb Factory Berlin. Tots els detalls sobre aquestes vídeo càpsules s'anunciaran aviat.

 
Una bona part de les actuacions en directe, els DJ sets i les càpsules de vídeo també formarà part del programa digital de SónarCCCB ja que seran enregistrats i transmesos per betevé, i es podran veure de manera gratuïta a cccb.sonar.es durant el festival. Aquí podràs connectar-te per a veure-ho des de qualsevol part del món.